Yttre trädgård


Nedan ser du olika typer av trädgårdstjänster som jag erbjuder. Är det något du saknar, tveka inte att höra av dig! Vill du ha hjälp med att planera och få inspiration till din trädgård, Välkommen att höra av dig till Ande & Form - trädgård för själen! 


  Beskärning

Fruktträd


Fruktträd behöver beskäras då och då för att få in ljus och luft i trädkronan. När solen kommer åt, gör det att frukten blir större och friskare och får finare färg och bättre smak. Om man underhåller träden varje år, behöver man inte göra så stora ingrepp, vilket är bättre för träden. Likaså behöver bärbuskar gallras ut med jämna mellanrum för att ge friskare skörd. 


Pris 650 kr/timme, inkl moms

Med RUT avdrag 325 kr/timme, inkl moms

Minsta debitering 2 h, inkl restid


Prydnadsträd, klätterväxter och rosor


Beskärning av prydnadsträd/buskar, klätterväxter och rosor. Buskar gallras bäst ur med någon gren varje år. Har de blivit för risiga kan de behöva radikalbeskäras för att komma igen på nytt. Klätterväxter som klematis kan beskäras för att få ny tillväxt. Rosor brukar beskäras i april/maj, då björkarnas blad är som musöron.


Pris 700 kr/timme, inkl moms

Med RUT avdrag 350 kr/timme, inkl moms

Minsta debitering 2 h, inkl restid

 

Skötsel och plantering

Skötsel


Jag hjälper dig med allt ifrån vår- och höststädning, nedklippning av perenner, lövkrattning, ogräsrensning, gödsling, vattning med mera. För att ha en välskött och vacker trädgård att kunna vila och koppla av i behöver man lägga ned en hel del tid och arbete. Den tiden har inte alla människor. Då är det bra att det finns trädgårdsmästare som kan sköta jobbet! Välkommen att höra av dig! 


Pris 600 kr/timme, inkl moms

Med RUT avdrag 300 kr/timme, inkl moms

Minsta debitering 2 h, inkl restid


Plantering


Behöver du hjälp med att plantera perenner, sommarblommor eller lökväxter? Vare sig det gäller att plantera i en befintlig rabatt, kruka eller urna, hjälper jag dig gärna. Jag kan även vara behjälplig med inköp av växtmaterial om du inte själv kan ta dig till handelsträdgården. 

 

Pris 600 kr/timme, inkl moms

OBS! Ej RUT avdrag på denna tjänst!

Minsta debitering 2 h inkl. restid


Trädgårdsrådgivning och växtval 

Trädgårdsrådgivning


Vad vill du med din trädgård? Ska den vara praktisk och funktionell? Vacker och vilsam? Grön och prunkande? Fylld av doftande rosor och gammeldags perenner som minner om en svunnen tid? Alla har vi drömmar om den perfekta trädgården. Vissa drömmar är enkla att uppfylla med rätt växtval och små medel. Andra kan vara svårare att få till stånd. Boka en tid för rådgivning om du skulle vilja planera om hela eller delar av din trädgård.


Pris 800 kr/timme, inkl moms

OBS! Ej RUT avdrag på denna tjänst!

Minsta debitering 2 h inkl restid


Växtval


För att växterna ska trivas i din trädgård, behöver du ta hänsyn till platsen, jordmån, växtzon, sol, skugga, vind med mera. Rätt växt på rätt plats blir både billigare och trevligare i längden, då du får växter som trivs och mår bra.